Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ομιλία του Μάκη Βορίδη στο Ναύπλιο

Ο βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει στο Ναύπλιο το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδος του ΛΑ.Ο.Σ. Η ομιλία με θέμα «Ιθαγένεια και Μετανάστευση» θα λάβει χώρα στις 7:00 μ.μ. στο «Βουλευτικό» (πλατεία Συντάγματος).

Η μοναδική Πρωτοτυπία

Σε μια χώρα που η μόνη της παραγωγή είναι οι Δημοσιογράφοι, οι Συνδικαλιστές, οι πολιτικοί και οι λαθρομετανάστες..
Σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρέος υπερβαίνει τα 300 δις ευρώ
Σε μια χώρα που ζη μόνο με δανεικά
Σε μια χώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τριπλάσιοι εκείνων που έχει η Πορτογαλία και δεκαπλάσιοι της Αυστρίας, χώρες με τον ίδιο πληθυσμό προς την Ελλάδα.
Σε μια χώρα της οποίας ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός οικονομικών περιφέρονται υπερήφανοι και χαμογελαστοί, πολυπράγμονες περί παντός επιστητού, αλλά επαίτες ανά την υφήλιο, προκείμενου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα δανεικά για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια, μισθούς επιδόματα και εισαγωγές καυσίμων. Ενώ η αναβαπτισθείσα αντιπολίτευση έθεσεν εαυτήν στην «προστατασιαι» των κεκτημένων.
Σ’ αυτή λοιπόν, την διαλυμένη χώρα όπου ο εχθρός προ των πυλών έχει κηρύξει έναν αδυσσώπητο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες και έχει απέναντι του έναν μακάριο υπουργό «προστασίας» του Πολίτη
Οι συνυπαίτιοι της Ελληνικής τραγωδίας, του εκμαυλισμού των Ελλήνων, οι καθοδηγητές της τρελλής αμεριμνησίας και των εξωπραγματικών αιτημάτων πρωταγωνιστούν διοργανώνουν απεργίες διαδηλώσεις ανεύθυνοι αδιάφοροι ασυνείδητοι προ των συνεπειών.
Κι ενώ οι ευρωπαίοι διερωτώνται, αν θα πρέπει να φορολογούνται για να μας δανείζουν δανεικά κι αγύριστα για να παράγουμε αλώβητοι τα απόβλητα μας , εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να προκαλέσουμε την μήνιν όλων.
Εσχάτως η τρωθείσα Φιλοτομία μας από την στάσι των Γερμανών, (τώρα αναθερμάνθηκε το φιλότιμό μας αφού στις απάτες τις κλοπές την καταλήστευση του εισερχόμενου πακτωλού, τις δωροδοκίες ήταν εν υπνώσει), μας έφερε στην μακαριώτατη μνήμη τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ίσως σε λίγο και τις Ιρανικές για τις καταστροφές από τους περσικούς πολέμους ...
Αλήθεια όμως. Η μόνη πρωτοτυπία στην σημερινή Απεργία των σταλινικών σημαιοφόρων και των αποτυφλωμένων συνδικαλιστών που ανησύχησαν μην τυχόν και χάσουν την πρωτοκαθεδρία στην αποδιάλυσι, ήσαν τα τάγματα των οργανωμένων μεταναστών που το ΚΚΕ στρατολόγησε ελλείψει προλετάριων...
Ιασων

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!





ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ... ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Όταν άρχισαν να μπαίνουν οι πρώτοι, χάρηκα.

Λέω, θάχω φτηνά εργατικά χέρια, νταντά για τα παιδιά και καμιά γκόμενα στη καβάτζα.

Όταν άρχισαν να κλέβουν και να ληστεύουν, έλεγα:

Ε, αυτά συμβαίνουν μόνο στους άλλους.


Όταν έγιναν εκατομμύρια, έλεγα:

Δεν πειράζει, ρατσιστής δεν είμαι. Ας φάνε κι αυτοί ένα κομμάτι ψωμί...

Όταν σκότωναν αστυνομικούς, έλεγα:

Τι να κάνουμε; Η δουλειά τους είναι...



Όταν σκότωσαν τη νεαρή πωλήτρια στον Βύρωνα, έλεγα:

Παράπλευρη απώλεια. Άλλωστε, ούτε καν τη γνώριζα.

Όταν βίασαν την 95χρονη γιαγιά στην Κατερίνη, έλεγα:

Εντάξει τώρα. Τάχει φάει τα ψωμιά της.

Όταν σκότωσαν τον 25χρονο υδραυλικό στον Βύρωνα, έλεγα:

Ας πρόσεχε κι αυτός. Τι ήθελε να βρεθεί στη μέση;

Όταν χτύπησαν τον γιο μου για να του πάρουν το κινητό, έλεγα:

Τι να κάνουμε; Παιδιά είναι κι αυτά, και πεινάνε. Θα πάρουμε άλλο.

Όταν μπήκαν στο σπίτι μου να με ληστέψουν και με πυροβόλησαν, είπα:

Τώρα, είναι πια πολύ αργά..................

Υ.Γ.: ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Oλο λόγια ειμαστε...Ας κάνουμε κάτι επιτέλους.

Ωραία βγάλαμε τα απωθημένα μας αυτές τις μέρες με το focus και τις Γερμανικές επιθέσεις κατά της Ελλάδος.
Είπαμε... είπαμε για τους Ναζί ,για τις αποζημιώσεις κτλ κτλ
Άσφαιρα πυρά και ανέξοδες ασκήσεις πατριωτισμού.Δεν καταλαβαίνουν απο λόγια αυτοί,είναι χοντρόπετσοι.
Μόνο την γλώσσα του κέρδους γνωρίζουν.
Το ταπεινό αυτό ιστολόγιο προτείνει μπουκοτάζ στα Γερμανικά προιόντα....Αλλά όχι γενικά και αόριστα.
Συγκεκριμένα...Μπουκοτάζ στα lidl .Kανείς Έλληνας να μην ξαναπατήσει.
Έχουμε τα αρ...ια να το κάνουμε;;
Aν όχι ας το καταπιούμε και καλή μας όρεξη.
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Βάζει τους Τούρκους στην Ευρώπη η Ισπανία από... την πίσω πόρτα


ΒΙΖΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η Τουρκία και η Ισπανία συμφώνησαν στην έκδοση 5ετους διάρκειας βίζα για τους Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ισπανία, λόγω της Ένωσης. Ο Recep Tayyip Erdoğan ανακοίνωσε ότι και οι φοιτητές..
...θα μπορούν να επισκέπτονται πανεπιστήμια της Ευρώπης...
Τι και αν στην Τουρκία σκοτώνουν ομοφυλόφιλους, ετοιμάζονταν για πραξικόπημα και θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και δεν αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Πόλης; Για τους Ισπανούς όλα καλά...

Ωραία Ευρώπη...

Δεκάδες προσαγωγές Ελλήνων στην Αχαρνών






Πριν 10 λεπτά η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές Ελλήνων στην Αχαρνών

Την ίδια στιγμή σε πλήρη σύμπλευση με τους αντιρατσιστές (δήθεν κατοίκους Πλ.Αμερικής) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συγκέντρωση των Έλληνων στην πλ. Αμερικής και συνόδευσε μεσα στην ζεστή της αγκαλιά μια πορεία μερικών δεκάδων αναρχικών ως την πλατεία Κύπρου και Πατησίων.

Από τον Στόχο (1, 2)

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει δεν έχουμε δημοκρατία, δεν ισχύει το ελεύθερο δικαίωμα του συναθροίζεσθαι!

Πριν από λίγο, χωρίς λόγο, συνέλαβαν(προσαγωγή…) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα δεκάδες άτομα, προκειμένου να μη πάνε αυτά στην πλατεία Αμερικής, όπου επρόκειτο να γίνει η συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής, την οποία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ.

Αντίθετα, δεν προσήγαγαν ούτε έναν από τους «αντιεξουσιαστές», που είχαν αναγγείλει παράνομη αντισυγκέντρωση και οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν την πλατεία Αμερικής.

Από την Χρυσή Αυγή

Το πράσινο παρακράτος και η Συριζοπράσινη Χούντα

Συμβαίνει τώρα.

Αλήτη Προδότη Χρυσοχοίδη


4 Διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν στον Άγιο Παντελεήμωνα 50 κατοίκους, για να εμποδίσουν την μετακίνηση τους στην Πλ. Αμερικής

Γίνονται προσαγωγές στην ΓΑΔΑ.

Συνελήφθησαν ο Τάσος Χατζηπαράσχου από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, ο εκδότης του Στόχου Σάβας Χατζηπαρασκευάς, και 5 κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα.

Η αστυνομία του Χρυσοχοίδη συνεργάζεται πιά ανοικτά με το παρακράτος.
Όπως το 1963.

Το τρίκυκλο έγινε πράσινο.

Μήτσου- Μήτσου είσαι εδώ;

Σπ.Χ

Ο κλαψιάρης Πρωθυπουργός

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ.

Μπορείτε να φαντασθείτε έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον παππού, ή έναν Ανδρέα Παπανδρέου, ή έναν Γεώργιο Ράλλη να παρουσιάζει σε ανάλογες περιπτώσεις,αυτή την ...κλαμένη εικόνα του σημερινού Πρωθυπουργού;;;
Θα μου συγχωρήσετε αν αναφερθώ και σε προσωπική εμπειρία.
Στίς 3 Νοέμβρη 1968 , εν μέσω χούντας πέθανε ο "Γέρος της Δημοκρατίας" και παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού.

του στρατηγού ε.α Δ. ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΥ

Παρ όλα όσα μπορεί κανείς να χρεώσει στον τότε Παπανδρέου, δεν μπορεί να μη δεχτεί ότι έγινε το σύμβολο του ανένδοτου αγώνα και το σύμβολο της Δημοκρατίας και όλος ο κόσμος αψηφώντας τη χούντα έκανε , στην κηδεία του το πρώτο αντιδικτατορικό συλλαλητήριο.

Λοχαγός ε.ε. τότε έσπευσα και εγώ και ο συμμαθητής μου Λοχαγός Μιχάλης Δραμιτινος αλλά και ο μεγαλύτερος μας Ταγματάρχης Βαγγέλης Ψαρρακης [ένας θαυμάσιος δημοκράτης αξιωματικός, πολιτικα και κοινωνικά μορφωμένος με τον οποίο είχα την χαρά και την τύχη να συνυπηρετήσω στα Ελληνοαλβανικογιουγκοσλαβικά σύνορα επί 26 μήνες στο 574Τ.Π [από ύψωμα Αλεβίτσας έως τον Λαιμό στις Πρέσες[1962-1964] και με τον οποίον διατηρούμε ακόμη στενή φιλία].

Αφού το προηγούμενο βράδυ μαζί με φίλους , μεταξύ των οποίων ο Τζίμις Βουρνάς [ο πατέρας του οποίου Αντρέας, ένας θαυμάσιος δημοκράτης ευπατρίδης [υπήρξε και Γενικός Γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου,,ως Υπουργού Προεδρίας της Ε.Κ], πήγαμε και προσκυνήσαμε τη σωρο του Γέρου στο παρεκκλήσιο του Αγ.Ελευθεριου, δίπλα στη Μητρόπολη].

Ήταν τόσο το δημοκρατικό κύρος του Γέρου που ξεσήκωσε αυτή την πρώτη αντιχουντικη εκδήλωση.

Ήταν ο Γέρος που είπε όχι στον Τζόνσον όταν ο τελευταίος είχε το θράσος να του πει στην Ουάσιγκτον"Γ....το Σύνταγμά σας"

Αργότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που όταν τον κυνηγούσε ο Κηλλυ [πρεσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα το 1987] στην κρίση του Μαρτίου 1987,] είπε "δεν θέλω να τον δώ".

Και είναι σήμερα ο Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου που σύρεται υποτελώς στα σαλόνια της ευρωπαϊκής ελίτ παρακαλώντας αντί να απαιτήσει αμέσως την επιστροφή των αρπαχθεντων από τους χιτλερικούς αναγκαστικών κατοχικών δανείων [όντας μέλος του ΔΣ του υπό τον Μανόλη Γλέζο "Εθνικού συμβουλίου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις" ουδέποτε μας δέχτηκε και ο κ.Σημίτης, και ο κ. Καραμανλής πάρα μόνον οι κ.κ. Αλαβανός και Παπαρηγα..]¨"απειλεί" με εξεταστικές..

Ναι να γίνουν εξεταστικές και αν δεν θέλετε από το 1981 που ζήτησε ο κ.Σαμαράς να γίνουν από το 1996 που ήρθε η λαίλαπα Σιμίτι, με το χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς και την "ισχυρή Ελλάδα" που μπήκε στην ΟΝΕ....

Και γιά να είμαστε έντιμοι, πρέπει να πούμε οτι παρα τις μόνιμες επικρίσεις μας στον Πρόεδρο του ΛΆΟΣ, είμεθα υποχρεωμένοι να του αναγνωρίσουμε οτι στη χθεσινή συνάντηση με τον κ.Παπανδρέου , είπε τα αυτονόητα."Δεν είναι δυνατόν αυτή την ώρα της ομαδικής από την Ε.Ε. επίθεσης, να λύσουμε τις διαφορές μας"

Φοβούμαι οτι "Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσει"

Και ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει αρκεσθεί στο κακό που έχει κάνει μέχρι τώρα με την υποτελή πολιτική του με την Ε.Ε.

Αντι της επίθεσης που γράφει και ο Δελαστικ, Θέλει να βγει και από πάνω και πολύ φοβούμαι οτι κάνει την χειρότερη μικροπολιτική, θέλοντας να τα φορτώσει όλα στους πολιτικούς του αντίπαλους..

Κρίμα για την Ελλάδα.



Κρίμα για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου,

Κρίμα και για το σημερινό ΠΑΣΟΚ στο οποίο υπάρχουν αρκετοί νουνεχείς και πατριώτες.
Αλλά είμαστε αισιόδοξοι.

Και η Ελλάδα θα ανανήψει...
Και ο κ.Πρωθυπουργός θα εξαφανισθεί πολιτικά γιατί ούτε η σκιά του Παππού του και του Πατέρα του δεν είναι.
Και γιά να μήν σπεύσει να μας κατηγορήσει κανείς μπορείτε να φαντασθείτε έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον παππού, ή έναν Ανδρέα Παπανδρέου, ή έναν Γεώργιο Ράλλη να παρουσιάζει σε ανάλογες περιπτώσεις,αυτή την ...κλαμένη εικόνα του σημερινού Πρωθυπουργού
;;;

ΣΟΚ: Οι Έλληνες στα φανάρια και οι ΛΑΘΡΟ «κρουασάν»!

Αυτή είναι η κατάντια μας κι έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες.

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στην εικόνα των (λαθρο)μεταναστών που στέκονται πουλώντας την πραμάτεια τις μαφίας στα φανάρια, άλλους να πιέζουν για "καθάρισμα" του παρμπρίζ και κάποιους άλλους να περιφέρονται ως πλανόδιοι μουσικοί γρατζουνώντας τα όργανα τους...
Σήμερα, κατά την διάρκεια ενός μικρού οικογενειακού ταξιδιού που κάναμε, γίναμε μάρτυρες μιας σκηνής που ομολογουμένως μας συγκλόνισε.
Κατά το μεσημεράκι βρεθήκαμε σταματημένοι στο κόκκινο φανάρι, πριν την είσοδο της αερογέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου, με πρόθεση να περάσουμε στην Πάτρα με προορισμό την Αθήνα.
Εκεί στο φανάρι, βλέπουμε μια ταλαιπωρημένη μεσόκοπη γυναίκα, με ένα ταυ στα χέρια να έρχεται προς τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα...
Γυρνώ προς την σύζυγό μου και της λέω, τι είναι πάλι τούτο; Για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθούσαμε να μαντέψουμε από που να κρατά η σκούφια αυτής της γυναίκας. Ώσπου έφτασε και σε μας και δύστροπα της αρνηθήκαμε το καθάρισμα του τζαμιού... Απ' το μισάνοιχτο παράθυρο ακούσαμε λίγες κουβέντες που μας τάραξαν ακαριαία.
Αυτή η ταλαιπωρημένη γυναίκα ψέλλιζε,
- Μην αρνηθείτε και σεις, δεν έχω κάνει σεφτέ καθόλου σήμερα...
- Από που είσαι την ρωτάμε, ενώ την αφήσαμε να κάνει την "δουλειά" της…
- Είμαι απ’ τα χωριά της Ναυπάκτου, δεν τα βγάζω πέρα, τι να κάνω…
Της δώσαμε κάτι κέρματα και έφυγε, ενώ εμείς κοιταζόμασταν αμήχανα.

Καταλάβατε αγαπητοί μου περί τίνος πρόκειται; Αυτή η γυναίκα δεν ήταν ζητιάνα, ούτε ναρκομανής, ούτε μια παρανόμως εισερχόμενη μετανάστρια…

Ήταν μια φτωχιά Ελληνίδα, που δεν είχε να φάει και πάλευε να καθαρίσει λίγα τζάμια αυτοκινήτων, για να εξοικονομήσει κάποια χρήματα ώστε να επιβιώσει!
Μετά απ’ αυτό ντρέπομαι και θυμώνω ταυτόχρονα πάρα πολύ, όταν βλέπω ότι για τους μετανάστες, προστρέχει το κράτος και πάμπολλοι ψευτοανθρωπιστές παρατρεχάμενοι για να τους παρέχονται τα αυτονόητα, όπως δουλειά, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν παροχές υγείας, συμμετοχή στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δωρεά ελληνικής ιθαγένειας!!!

Κωνσταντίνος Αθανασιάδης
Συνταξιούχος


Διαβάστε περισσότερα: http://3fialtis.blogspot.com/2010/02/blog-post_4864.html#ixzz0gPtY7wd9

... KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Έκλεψαν τα φωτοτυπικά....αλλά κατόπιν συνεννόησης με τους φύλακες!!!

Δείτε το κείμενο:
http://www.greekalert.com/2010/02/blog-post_1528.html

Πλήρωνε λαέ για να κάνουν "αντιπληροφόρηση" -ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (παραπληροφόρηση) οι προκόπηδες των εξαρχείων και της θολοκουλτουριάς!
Δεν τους φτάνουν οι επιδοτήσεις που παίρνουν οι επαγγελματίες ινστρούκτορες τους...τώρα κλέβουν και μάλιστα κατόπιν συννενόησης!

Απορίες
Οι φύλακες που συνεννοηθήκανε να δώσουν τα μηχανημάτα, τα δώσανε από τον μισθό τους ή από την προίκα τους;;;
Ο πρύτανης πως θα τα αντικαταστήσει; θα τα βάλει από την τσέπη του ή θα ζητήσει πάλι από τον μόχθο του Έλληνα να καλυφθούν οι λεηλασίες των άπλυτων;
και τέλος....για τις αρχές τι σημαίνει τέλεση αδικήματος;;;

Η κλοπή δεν είναι άδικημα; ή είναι αδίκημα για όλους τους άλλους εκτός από τους κρατικοαναθρεμένους δήθεν αντιεξουσιαστές;;;

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ 26ΧΡΟΝΗ!

2ος ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ! ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ 2 ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΝ!!!

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΕΑΡΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ! ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΣΕ ΕΝΑΝ!!!

ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

ΕΧΘΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΣΜΗΝΗΣ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ) ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ (κλικ εδώ) ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ.

ΧΘΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΣΜΗΝΗΣ.

ΛΑΘΟΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΝΕΑΡΗ ΒΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ.

ΑΥΤΗ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΔΩΜΑ.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ!!!! ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΟΔΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΕΧΘΕΣ

Ώρες τρόμου έζησε μια γυναίκα χθες, λίγο μετά τις 12 τη νύχτα, ενώ βρισκόταν επί της οδού Ισμήνης 10 στο Περιστέρι.Ένας Πακιστανός με τη χρήση βίας την ακινητοποίησε και τη μετέφερε σε δώμα, όπου διαμένει με έτερο ομοεθνή του. Οι δύο αλλοδαποί, αφού ενήργησαν σε βάρος της ασελγείς πράξεις, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.Στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.(πηγή, πηγή)

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ

Εφιαλτικές στιγμές κατήγγειλε ότι πέρασε μια 26χρονη κοπέλα από την επαρχία που ήρθε στην Αθήνα για να επισκεφτεί φίλη της στο Περιστέρι. Ο ένας από τους δράστες -όπως ισχυρίζεται η κοπέλα- την άρπαξε από στάση λεωφορείου και την οδήγησε στο διαμέρισμά του, όπου μαζί με τον συγκάτοικό του τη λήστεψαν και τη βίασαν.

Ο εφιάλτης της 26χρονης κοπέλας, που μένει μόνιμα στον Ωρχομενό Βοιωτίας, ξεκίνησε λίγο πριν από τις έντεκα προχθές το βράδυ, ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Ξαφνικά, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, την πλησίασε ένας μεσήλικος άντρας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήταν μόνη στη στάση, την άρπαξε και απειλώντας την πως εάν δεν έκανε ό,τι της έλεγε θα της έκανε κακό, την οδήγησε σε δώμα που βρίσκεται σε ταράτσα μονοκατοικίας στο Περιστέρι, μόλις δεκαπέντε μέτρα μακρύτερα από τη στάση. Εκεί αρχικά τής άρπαξε τα 180 ευρώ που είχε πάνω της και στη συνέχεια τη βίασαν τόσο ο ίδιος όσο και ο 22χρονος συγκάτοικός του. Παρά τη δεινή της θέση, βρήκε, όπως διηγιόταν αργότερα, το κουράγιο να αντιδράσει, να ξεφύγει από τα χέρια των βιαστών της και να βγει στο δρόμο, όπου άρχισε να ζητάει βοήθεια.

Γειτόνισσα διπλανής μονοκατοικίας την άκουσε να τρέχει στη σκάλα για να ξεφύγει από τους βιαστές της. «Η σκάλα από το δώμα ακουμπά στο τοίχο μου. Ακουσα την κοπέλα να τρέχει, όπως άκουσα και νωρίτερα διάφορους θορύβους, κατάλαβα λοιπόν ότι κάτι συνέβαινε» μας λέει η κ. Ελένη, η γυναίκα που τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, και προσθέτει: «Είδα την κοπέλα να χτυπά σε διπλανή πόρτα και να φωνάζει “βοήθεια, με βίασαν”. Μέχρι να έρθει η αστυνομία μού είπε ότι ήρθε από το χωριό της να επισκεφτεί μια φίλη της, αλλά έχασε το λεωφορείο. Ενώ λοιπόν περίμενε το επόμενο, της επιτέθηκαν οι δύο Πακιστανοί που ήρθαν πέρσι μετά της Παναγιάς, τον Αύγουστο. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν, έφευγαν όμως κάθε πρωί και γύριζαν το απόγευμα».
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο τμήμα της περιοχής, όπου κατήγγειλε την περιπέτειά της. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πήγαν στο δώμα και συνέλαβαν τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας και του βιασμού.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ πηγή

2 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ 2 ΣΕ ΕΝΑΝ

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ

http://hellenicrevenge.blogspot.com

Η αποδόμηση της ελληνικής βιομηχανίας (1980-2000)


της Ελίνας Γαληνού
Η μεταπολεμική εποχή στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας . Το γεγονός αυτό οφείλεται αφ΄ ενός στην ιδιωτική πρωτοβουλία και αφ΄ ετέρου σε συγκεκριμένες ευνοϊκές πολιτικές όπως το καθεστώς δασμοπροστασίας (προστατευτικοί δασμοί που αποθάρρυναν τις εισαγωγές και ευνοούσαν την παραγωγικότητα εγχώριων προϊόντων) καθώς και τον νόμο που θέσπιζε «το αφορολόγητο των κερδών της βιομηχανίας» υπό τον όρο να επενδύονται πάλι τα κέρδη στην βιομηχανική δραστηριότητα (Ν 2687/53 και Ν 4171/61). Αυτό αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της ελληνικής βιομηχανίας η οποία πραγματοποιώντας παραγωγικές επενδύσεις, χρηματοδοτούσε παράλληλα και άλλους κλάδους της οικονομίας.
Από το 1974 και μετά που δρομολογείται η ένταξή μας στην ΕΟΚ, το καθεστώς δασμοπροστασίας δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί πλέον, ενώ ορισμένες βιομηχανίες που είχαν ευνοηθεί απ΄ αυτό θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα βιωσιμότητας. Εκείνη την εποχή, εμφανίζονται και τα πρώτα ανησυχητικά δείγματα για την επιβίωση της ελληνικής βιομηχανίας με την βίαιη απαλλοτρίωση κάποιων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και την απαρχή κλυδωνισμού κάποιων άλλων. Το φαινόμενο αυτό συμπίπτει με την δυναμική ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και την δημιουργία ενός διαβρωτικού κλίματος για τους δημιουργούς του πλούτου.
Από το 1981, η πολιτική γραμμή αποσκοπεί να θέσει υπό σκληρό έλεγχο την ιδιωτική πρωτοβουλία περιορίζοντας σημαντικά την δυναμική της. Η απελευθέρωση τιμών και η παραγωγικότητα τίθενται υπό τον έλεγχο του κράτους υπό το επιχείρημα ότι αυτή η τακτική «θα απέβαινε προς όφελος της οικονομίας της χώρας»… «Πρέπει να ελέγχουμε τις παραγωγές ώστε να καθοδηγείται η ιδιωτική πρωτοβουλία ως προς το τι θα παράγει και πού θα το διαθέτει…» δήλωναν οι κυβερνητικοί παράγοντες. Ταυτόχρονα αρχίζει να εφαρμόζεται ο σχεδιασμός «εξυγίανσης των επιχειρήσεων». Τα μέτρα εξυγίανσης του παραγωγικού μηχανισμού όμως, συνοδεύονται από δραστική παρέμβαση του κράτους όσον αφορά την δημιουργία και λειτουργία βασικών βιομηχανιών.
Η κοινωνική πολιτική επιβάλει αύξηση κατωτάτων ημερομισθίων, μείωση των ωρών εργασίας σε 40 ώρες και αυτόματη τιμαριθμική αύξηση αποδοχών (ΑΤΑ). Αυτά βέβαια αποσκοπούσαν στην βελτίωση του εργασιακού καθεστώτος και γι΄αυτό χαιρετίστηκαν με αγαλλίαση από την εργατική τάξη, δικαιολογημένα κατά κάποιον τρόπο. Παράλληλα όμως παραχωρήθηκαν προνόμια στους συνδικαλιστές, καθώς αποφασίστηκε να πληρώνονται από τις επιχειρήσεις για το συνδικαλιστικό τους έργο, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν στην παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων. Εφαρμόζονται μέτρα προστατευτικά για την απεργία, απαγορεύεται η ανταπεργία και το κλίμα γενικά, ευνοεί ανεξέλεγκτα το εργατικό αίτημα ακόμα και αν είναι καταχρηστικό.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο επιχειρήθηκε η «αναδιάρθρωση της Οικονομίας, ενώ είχε ήδη αρχίσει να εμφανίζεται πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και τα προβλήματα των βιομηχανιών πολλαπλασιάζονταν. Οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού κλάδου επιχείρησαν να συζητήσουν με την κυβέρνηση ζητώντας σαφείς εξηγήσεις και δεσμεύσεις όσον αφορά την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις συνεπαγόμενες συνέπειές της για την ελληνική βιομηχανία και την εν γένει Οικονομία της χώρας.
Η κυβέρνηση όμως προχωρούσε ακάθεκτη στο πρόγραμμα «εξυγίανσης» των επιχειρήσεων Συνέστησε τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων εντάσσοντας σ΄αυτόν έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών βιομηχανικών μονάδων της χώρας (κάπου 152), τις οποίες χαρακτήρισε «προβληματικές». Αυτή η μέθοδος αποσκοπούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι όλα γίνονται για τον έλεγχο εθνικών πόρων και την ισοκατανομή του πλούτου. Κάθε επιχείρηση που κρινόταν επιβαρυντική για την οικονομία της χώρας, κυκλωνόταν. Σε κάθε «προβληματική» επιχείρηση θα εφαρμοζόταν καθεστώς εντατικών διαχειριστικών ελέγχων, καταγραφή αδυνάτων σημείων της και ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών για την εξυγίανσή της. Αυτό το πρόγραμμα προωθήθηκε «ως πολύ αποδοτικό», όμως η πράξη απέδειξε το εντελώς αντίθετο. Οι βιομηχανίες που εντάχθηκαν στον ΟΑΕ άρχισαν να υπολειτουργούν, τα χρέη τους άρχισαν να διογκώνονται και το χειρότερο- να συσσωρεύονται στους ώμους του Ελληνικού Δημοσίου.
Στο μεταξύ ενώ οι τιμές προϊόντων έμεναν καθηλωμένες λόγω της αγορανομικής πολιτικής που δεν επέτρεπε αναπροσαρμογή τιμών, το κόστος πρώτων υλών και εργατικών αυξανόταν, δεδομένου ότι με την υποτίμηση του 1983 είχαμε και νέες τιμές συναλλάγματος. Η πολιτική των Τραπεζών, όσον αφορά την παροχή υποστήριξης στην εξόφληση χρεών και την διευκόλυνση αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων των βιομηχανιών, ήταν αρνητική. Οι συνδικαλιστικές πιέσεις ενέτειναν το αρνητικό κλίμα. Ετσι, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 80, η Ελληνική Οικονομία παρουσίασε σημαντική ύφεση καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα οδηγήθηκε σε μεγάλη συρρίκνωση. Οι προβληματικές βιομηχανίες έγιναν ακόμα πιο προβληματικές μέσα στον ΟΑΕ καθώς οι διαχειριστές που είχαν οριστεί δεν ήξεραν να τις λειτουργήσουν και αυτοσχεδίαζαν συνεχώς. Πολλές άλλες βιομηχανίες που δεν μπήκαν στον ΟΑΕ, αναγκάστηκαν σιγά-σιγά να κλείσουν για να μην παγιδευτούν μέσα στον φαύλο κύκλο δυσλειτουργίας λόγω συνθηκών –απαγόρευσης απολύσεων-συσσώρευσης χρεών-χρεωκοπίας.
Λογικά κάποιοι συμπεραίνουν «αν το σκάνδαλο Κοσκωτά ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο 30 δις, τι θα έπρεπε να ειπωθεί για τη ζημιά που προκάλεσε η ένταξη των «προβληματικών» στον ΟΑΕ, η οποία επιβάρυνε το κράτος μέσα στην δεκαετία του 80, κάπου δύο τρισεκατομμύρια ; Γι΄αυτήν την τόσο ζημιογόνα στρατηγική, ποιος θα λογοδοτήσει ποτέ; Τι θα έπρεπε ακόμα να ειπωθεί για την πολιτική γενικής αποθάρρυνσης της εγχώριας βιομηχανίας και τις επιπτώσεις της στο εξαγωγικό δυναμικό της χώρας κυρίως;
Το πιο χαρακτηριστικό αποτέλεσμα που διαπιστώθηκε με την πάροδο του χρόνου, είναι ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πολύ χαμηλή σειρά από παραγωγική άποψη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική της αυτοδυναμία.

Οι γκρίζοι λύκοι με τον Ταλάτ

Ο Ταλάτ, την «υποψηφιότητα» του οποίου υποστηρίζουν ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ζήτησε την υποστήριξη των Γκρίζων Λύκων για να εκλεγεί.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», η ενέργεια αυτή του Ταλάτ προκάλεσε τη μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ των οπαδών του κόμματός του (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα).

Η «Αφρίκα» γράφει ότι άτομα του στενού περιβάλλοντος του Ταλάτ τον συμβούλευσαν να μη θέσει υποψηφιότητα. Σημειώνει ότι η πιθανότητα επιτυχίας του Ταλάτ μειώνεται συνεχώς, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Όραμς, το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για το θέμα των εγγυήσεων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ "ΠΑΡΩΝ" ΚΑΙ ΚΤΥΠΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

«Σοβαρή κατάσταση» χαρακτηρίζει η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τη σύλληψη πολλών ανωτάτων στρατιωτικών, μετά από εντολή της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συλλήψεις αυτές διατάχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο φέρεται να είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος.


«Σήμερα, στο Αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων έγινε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν όλοι ανεξαιρέτως οι στρατηγοί και οι ναύαρχοι, για να εκτιμηθεί η παρούσα "σοβαρή κατάσταση", στο πλαίσιο των ανακρίσεων στις οποίες προχωρεί ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης» αναφέρεται στην ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, χωρίς απολύτως καμία περαιτέρω λεπτομέρεια.



Σημειώνεται ότι έχουν προ ημερών συλληφθεί 17 στρατηγοί αλλά και τέσσερις ναύαρχοι εν αποστρατεία, οι οποίοι όμως κατά το παρελθόν κατείχαν καίριες θέσεις στην ανώτατη ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων. Οι συλλήψεις ανωτάτων αξιωματικών τις τελευταίες ημέρες έφθασαν, συνολικά, τις 49.

Τέτοιες συλλήψεις στρατιωτικών ήταν αδιανόητες στο παρελθόν, καθώς τα 50 τελευταία χρόνια ο τουρκικός στρατός έχει ανατρέψει 50 κυβερνήσεις. Ωστόσο οι εξουσίες του έχουν αποδυναμωθεί εξαιτίας των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την εξασφάλιση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Με ανακοίνωσή της, που εξέδωσε απόψε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξέφρασε την «πολύ μεγάλη ανησυχία» της, αναφορικά με τις πληροφορίες περί στρατιωτικών προετοιμασιών για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Τουρκίας. Παράλληλα, ζητείται από την ΕΕ να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία, κατά τις ανακρίσεις των συλληφθέντων ανώτατων αξιωματικών.

ΕΘΝΟΣ

Κλέβουν και τους τάφους των χωριών...!


Γράφει ο Σταύρος Φανφάνης
Οι δράστες μια μέρα πριν το ψυχοσάββατο έκλεψαν όλα σχεδόν τα μπρούτζινα ανθοδοχεία και καντήλια των τάφων, στοχεύοντας στο να πάρουν το υλικό
Πρωτοφανής ενέργεια περιύβρισης ταφικών μνημείων, που δείχνει ότι όσο η οικονομική κρίση μεγαλώνει, θα τα περιμένουμε όλα!
Μια πρωτοφανή εικόνα παρουσιάζουν τα κοιμητήρια τριών χωριών (προς το παρόν) της Ροδόπης, ενώ φήμες λένε ότι αναμένονται παρόμοιες επιδρομές και σε άλλα νεκροταφεία, όπου οι κλέφτες έβαλαν στόχο τα μπρούτζινα αντικείμενα των τάφων.
Στα κοιμητήρια των χωριών Αράτου, Νέου Σιδηροχωρίου και Νέας Αδριανής επικρατεί αναστάτωση αφού οι δράστες της ενέργειας κινήθηκαν γρήγορα χωρίς να σεβαστούν τους τάφους των νεκρών.
Από ταχύτητα ξήλωναν τα ανθοδοχεία και τα καντήλια και ότι ήταν φτιαγμένο από πλαστικό ή από άλλο υλικό εκτός του χαλκού που τους ενδιέφερε. Τα υπόλοιπα τα πετούσαν στο δάπεδο…
Την εικόνα αυτή αντίκρισαν οι συγγενείς των νεκρών που το Σάββατο, που ήταν και ψυχοσάββατο πήγαν στα μνήματα να ανάψουν τα κεριά των ανθρώπων τους. Στον Άρατο η δράση των κλεπτών έγινε σε 77 τάφους ενός μικρού νεκροταφείου έξω από το χωριό. Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Σπασμένα μάρμαρα, τάφοι με εκτεταμένες ζημιές ενώ η πρόθεση όπως φαίνεται των περίεργων αυτών επισκεπτών των κοιμητηρίων, δεν ήταν η βεβήλωση των νεκρών, αλλά η αρπαγή των μπρούτζινων αντικειμένων των τάφων. Έτσι τους έπιασαν με την σειρά και τα πήραν όλα.
Χτύπησαν 80 τάφους και στα δύο χωριά
Η ίδια εικόνα στα κοιμητήρια του Νέου Σιδηροχωρίου. Μας ξεναγεί ο δήμαρχος Κώστας Βαρβάτος που μιλά για ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής γενικότερα.
Κύριε δήμαρχε βρισκόμαστε στο Σιδηροχώρι όπου έγινε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό που αφορά τα νεκροταφεία και την κλοπή κάποιων μπρούτζινων ανθοστηλών που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για να τοποθετούν τα λουλούδια στους τάφους των δικών τους ανθρώπων.
-Αυτό σε ότι αφορά την κλοπή των μπρούτζινων ανθοδοχείων που υπήρχε στην μια πλευρά των τάφων έγινε για πρώτη φορά. Παλαιότερα είχαν συμβεί βανδαλισμοί στους τάφους, πριν από πέντε περίπου χρόνια για την ακρίβεια, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως προφανώς αυτοί που τα πήραν, ήθελαν να τα λιώσουν, να τα χρησιμοποιήσουν σαν μέταλλο, γι’ αυτό και προκάλεσαν αυτές τις καταστροφές.
Το μυαλό μου εμένα πηγαίνει μόνο σε αυτούς που ασχολούνται με το μάζεμα παλιοσίδερων και τέτοιων υλικών από μέταλλο. Άρα ίσως εκεί θα έπρεπε να ψάξουμε, γιατί κάπου τα πηγαίνουν αυτά για λιώσιμο και θα έπρεπε αυτός ο έμπορος που τα διαχειρίζεται να μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Ποιος σας το κατήγγειλε;
-Οι κάτοικοι. Το Σάββατο ήταν ψυχοσάββατο και έρχονται από την προηγούμενη ημέρα για να καθαρίσουν τους τάφους. Αυτό είχε γίνει Πέμπτη δηλαδή. Ήρθε η αστυνομία της Καλλίστης, αλλά απλώς διαπίστωσε το συμβάν στο Σιδηροχώρι και στα νεκροταφεία της Αδριανής. Δεν μου αναφέρθηκε κάτι για τα Παγούρια ή για τους Αγίους Θεοδώρους».
Όλοι μιλούν για απουσία της αστυνομίας
«Είναι απαράδεκτο, το έχουμε καταγγείλει χιλιάδες φορές, από τότε που καταργήθηκε ο αστυνομικός σταθμός του Νέου Σιδηροχωρίου, τότε που είχαν καταργηθεί οι αστυνομικοί σταθμοί στα Αρριανά και στον Ασώματο, λόγω προσωπικού όπως έλεγαν, γιατί την ύπαιθρο την έχουν αφήσει τελείως αφύλακτη, ξέφραγο αμπέλι του κάθε επιτήδειου. Ας το λάβει υπόψη του ο κ. Κοκμοτός ή ο γενικός αστυνομικός διευθυντής κ. Μπιτζής, αν μπορούν να κάνουν κάτι για να επανδρώσουν τουλάχιστον το αστυνομικό τμήμα της Καλλίστης, που διαχειρίζεται μια πολύ μεγάλη περιοχή», θα προσθέσει ο κ. Βαρβάτος.
Από "ΧΡΟΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1909 ;;; ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ???

Στρατιωτικό κίνημα με κοινωνικές προεκτάσεις ήταν το Κίνημα στο Γουδί.

Τα ραγδαία γεγονότα στην Ελλάδα, στην Τουρκία και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες των πρώτων χρόνων του 20ού αιώνα πίεζαν ασφυκτικά τους νεαρούς αξιωματικούς ώστε να τοποθετηθούν αντιμέτωποι στην αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας, στη διαφθορά, στον παλαιοκομματισμό, στην οικονομική αδυναμία, στην κοινωνική καταπίεση και στις ξένες επεμβάσεις.


Έβλεπαν άμεση την επερχόμενη σύγκρουση στα Βαλκάνια, προϊόν μιας αδιαμφισβήτητης αναταραχής που ήδη είχε κάνει αισθητή την παρουσία της. Αυτά πίστευαν οι αξιωματικοί, που είχαν δημιουργήσει τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο, όταν ζήτησαν από τον συνταγματάρχη Νικόλαο Ζορμπά να ηγηθεί του κινήματός τους.



H IΣTOPIKH ΠPOKHPYΞH Γ.KAPAΪΣKAKH εγγονού του ήρωα του ΄21

«H ημέρα της κρίσεως ήγγικεν...»

Η προκήρυξη του Γ. Kαραϊσκάκη έφερε τον χαρακτηριστικό τίτλο «H ημέρα της κρίσεως ήγγικεν» και καλούσε τον λαό να προετοιμασθεί για ν’ αγωνισθεί υπέρ του έθνους. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Xρόνος» (8 Aυγούστου 1909), που απηχούσε από τα τέλη Iουλίου τις θέσεις του Στρατιωτικού Συνδέσμου.

«Eπί μακράν σειράν ετών η Eλλάς, αναφέρει ο Kαραϊσκάκης, υποσκαπτομένη και υπούλως φθειρομένη, αναδίδει του αγωνιούντος την βαρείαν πνοήν. Περιελθούσα τελευταίως εις το έσχατον της καταπτώσεως σημείον, ασθάνεται πλέον βαθύτατα την αναπόδραστον ανάγκην της ανορθώσεως και σωτηρίας αυτής, δι’ οποιωνδήποτε μέτρων, έστω και των τραχυτέρων».

Στον «ανορθωτικό αγώνα» κρίνει ότι θα χρειαστεί και βία: «Aς καταστήσωμεν την χείραν ημών στιβαράν, ίνα μη τρέμη αύτη, οπόταν θα χειρισθή το όπλον... Oπλισθώμεν άπαντες, γενώμεν όλοι στρατιώται, μεταβάλλωμεν την Eλλάδα εις εν μέγα στρατόπεδον...».


Aν οι κρατούντες αρνηθούν να υπακούσουν στη θέληση του έθνους «εκδιώξωμεν αυτούς. O ελληνικός λαός καλείται να εκδώση την ετυμηγορίαν του... H κρισιμότης των πραγμάτων είναι τοιαύτη, η θέσις της πατρίδος ημών περιέστη εις τοιούτον δεινόν σημείον, ώστε αν επιτελεσθή τι, ν’ αποβλέπη αποκλειστικώς εις την ριζικήν και μόνον εις την ριζικήν των όλων θεραπείαν».

Στα απομνημονεύματα του N. Zορμπά γραμμένα αμέσως μετά (το 1911), ο αρχηγός ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στο Γουδί δίνει τις έγκυρες αναμνήσεις του από τα γεγονότα εκείνα. Τα αφηγείται με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στις λεπτομέρειές τους, αναφέρεται στην ατμόσφαιρα και την αγωνία των ημερών εκείνων, καθώς και στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν δίπλα του. Γιατί, ας μη το ξεχνάμε αυτό, ο Νικόλαος Ζορμπάς είναι εκείνος στον οποίο οφείλεται η αναδιοργάνωση του στρατεύματος για να προετοιμασθεί για τους βαλκανικούς πολέμους. Είναι εκείνος που πήρε την κρίσιμη και καθοριστική απόφαση να καλέσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο από την Κρήτη, με αποστολή να ανασυντάξει το κράτος, να το αναμορφώσει και να το μεγεθύνει.


Ο αρχηγός του κινήματος του 1909 ,Nικόλαος Zορμπάς, αρχίζει τα απομνημονεύματά του γράφοντας για το Γουδί:



«Tα προκαλέσαντα την επανάστασιν αίτια ήσαν ως είναι γνωστόν κυρίως τα εξής: H Bουλευτοκρατία και η συναλλαγή,
H οικονομική δυσπραγία ένεκα της πλημμελούς φορολογίας, επιβαρυνούσης ιδία τας λαϊκάς τάξεις,
H κακή απονομή της δικαιοσύνης και η έλλειψις δημοσίας ασφαλείας, O ατυχής πόλεμος τού 1897,
Tο Kρητικόν ζήτημα και το απαράσκευον του Kράτους προς οιανδήποτε πολεμικήν δράσιν.
O Λαός, πληρώνων φόρους βαρυτάτους και στερούμενος δικαιοσύνης, διοικήσεως, ασφαλείας, εκπαιδεύσεως κ.λπ. είχεν επανειλημμένως εκδηλώσει την δυσφορίαν του δι΄ αναφορών και ψηφισμάτων άνευ πρακτικού τινός αποτελέσματος, μη δυνάμενος δε να προβή εις δραστικώτερα μέτρα, εφαίνετο εφησυχάζων, αι δε αγροτικαί τάξεις ετράπησαν προς την μετανάστευσιν, ήτις κατά τα τελευταία ιδίως έτη, κατέστη επικίνδυνος και δι΄ αυτήν την υπόστασιν του Kράτους».


Για αυτό η κυβέρνηση του ΓΑΠ με την πρόταση του συνταγματολόγου και πολιτικού προϊστάμενου των Ε.Δ ,και παρά τις αρχικές αποφάσεις της, τελικά ανέστειλε τα μέτρα περικοπής επιδομάτων και άλλων συνταξιοδοτικών περικοπών των στρατιωτικών για μια 5ετια ??

Γιατί άραγε ???

«Χρωστάμε σε όσους πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν,οι αγέννητοι και οι νεκροί» λέει ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Κύριοι να ξέρετε οι Στρατιωτικοί δεν φείδονται θυσιών όταν η Πατρίδα κινδυνεύει και τώρα ακόμα παρά την κουτοπονηριά της αναστολής, εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες μαζί με τον λαό για τον λαό και την Πατρίδα και στα πλαίσια του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ θα κάνουν το καθήκον τους για την αποτροπή της Μουσουλμανοποίσης της Ελλάδας και θα τους βρείτε ενάντια σε όλα αυτά τα ανθελληνικά νομοσχέδια (Ιθαγένειας-Καλλικράτη- Εκλογικού ) ,που σχεδιάζεται να ψηφίσετε σύντομα ως εργαλεία της διαλύσεως του Έθνους μας.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ